Ulkomailla ollessasi

Yhteistyösopimukset ulkomaisten operaattoreiden kanssa mahdollistavat matkapuhelinliittymäsi toimivuuden myös maailmalla. Verkkovierailussa eli roamingissa käytät liittymääsi ulkomaisen operaattorin verkossa.

Soneran matkapuhelinliittymä etsii automaattisesti paikallisen sopimusverkon käyttöönsä. Jos kuitenkin haluat valita käytettävän verkon itse, voit tehdä sen matkapuhelimesi asetuksissa. Suositus on, että katsot verkkovalinnan ohjeet puhelimesi käyttöohjeista. 

Matkapuhelimen synkronointiasetukset kannattaa muuttaa manuaaliseksi, ettei automaattinen synkronointi aiheuta kustannuksia ulkomailla. Ulkomailta palattaessa synkronointiasetukset palautetaan ennalleen. Nämä asetukset löytyvät puhelinmallista riippuen sähköpostiprofiilin alta. Asetuksen löytämisessä saat apua Jelpparista tai omalta Atk-tuelta.

VIP-softphone puhelut 

Mikäli oleskelet pitkiä aikoja ulkomailla ja joudut soittamaan paljon Suomeen, edullisin vaihtoehto on käyttää VIP-palvelua kannettavalla tietokoneella kuulokemikrofoni yhdistelmällä (ns. headset) VIP-softphone ohjelman kautta.

Vip-softphonen kautta soitetut puhelut veloitetaan Suomen hinnoilla, eli sisäiset puhelut Seinäjoen koulutuskuntayhtymän ja Seinäjoen ammattikorkeakoulun liittymiin ovat ilmaisia kuten kotimaassakin, ja muissa Suomeen suuntautuvissa puheluissa noudatetaan normaaleja Yritysliittymän hinnoitteluja.

Tämä edellyttää neljää asiaa:

1. Puhelinliittymäsi VIP-lisenssi vaihdetaan Mobiilista Multiksi. VIP Multi-lisenssi maksaa 10,50 €/kk. Muutos tilataan vaihteen tai Jelpparin kautta operaattorilta ja toimitusaika mitataan päivissä.

2. Hyvissä ajoin ennen kuin lähdet ulkomaille, sinulla on kannettavaan tietokoneeseen asennettuna VIP Softphone ohjelma. Jelppari voi auttaa asentamisessa.

3. Koneessa on käytettävissä headset.

4. Kohdemaan hotellissa tai muussa majoituspaikassa on mahdollista käyttää internetiä kannettavalla tietokoneellasi.